HTML

Londoni történetek

Elsősorban a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek írom ezt a blogot, de persze minden idetévedő látogatónak nagyon örülök. Remélem nem alakul át "hogyan is boldoguljunk Londonban"-tipusú bloggá, csak a saját, remélhetőleg tipikus diás élményeimet szeretném megosztani.

Friss topikok

  • Vinie: Kedves volt a chekc-in-es csaj...hát jah, ennyire vannak képben a világ más tájain a magyarokkal :... (2010.09.09. 12:38) Hurrá, nyaralunk!
  • delaney: Kedves Dia in London!! Már 2010 van és a blog áll egy 2009 novemberi utolsó bejegyzésnél. Ne lustu... (2010.01.16. 19:00) Albikeresés - 3. rész
  • Vinie: Dejóóóóó!! Saját lovad van és ez a Grand National tényleg nagyon nagy cucc odakinn! Szorítunk Euro... (2009.04.04. 11:22) The Grand National
  • bp @ LONDON: Köszönöm, sikerült is belokalizálni a helyet, egészen pontosan a 243 Golders Green Rd szám alatt! ... (2009.03.15. 16:50) Magyar konyha
  • Vali.: Jót derültem rajta, de gondolom nem volt ennyire vicces, amikor keresgélted az alapanyagokat :) Én... (2009.01.03. 17:51) Karácsonyi menü a'la Dia

Linkblog

2008.07.12. 21:01 jeanny

Egy szombat délután Londonban

Ma tökjó kis délutánt kreáltam magamnak, mert mostanában úgyis kissé bepunnyadtam itthon, kellett a kimozdulás. Lecsekkoltam a ma is nyitvatartó kiállításokat, eseményeket hátha netán találok valami nekemvalót a közelben, és szerencsére így is lett.

Egy Vittorio Sella nevű fotográfus kiállításán voltam, aki elsősorban hegyekről készített lenyűgöző képeket. Bejárta az egész világot, "kicsiben" kezdte, az Alpokkal, (nem véletlenül, m ott született a tövében) aztán Alaszkától kezdve a Kaukázuson és Afrikán keresztül egészen a Himalájáig jutott, mindezt nem ám a mai high-tech szuperbiztos oxigénpalackos (nem vagyok helymászó, csak tippelek) módon művelte, hanem mivel a századforduló környékén élt, kalap-kabát-katonasátor-aluminiumcsajka volt az eszköztára. (vagyis ezeket láttam a képeken, tényleg nem vagyok hegymászó, na) Biztos érdekes élete lehetett, ennyi mindent látni, kiváncsi vagyok, hogy mi vitte rá erre a szokatlan hobbira. Oké, a családjában hegymászók, és fotográfusok is voltak, de pont ezt? Olvastam róla, hogy nem elég, hogy hegyet mászott, mindezt télen(!) csinálta, amikor értelmes ember nem megy 3000 m fölé, és nem elég, hogy télen mászott, még vitte ezt a bazinagy izét is:

 A képek egyébként hihetetlenek, lenyűgözőek, fennségesek, olyan helyeken jártak, ahol ember azelőtt még nem, azt még nem említettem, hogy 1859-1943-ig élt a pasi, mind a hegymászók, mint a fotográfusok között elismert volt. ja, és 76 éves korában vett részt az utolsó expedícióján, ejjha!!! Ízelítőül íme pár fotó, amit találtam, sajna a kedvencem nincs köztük, de azért "ezek is megteszik".

Odaírnám én, hogy hol van, de a "Sinilochun, a Zemu gleccser bal oldalánál" nekem semmit nem mond, még csak a kontinenst sem tom betájolni, ez van, sorry.:)

"Emberek néznek bele egy nagy lyukba" - na jó, az egy gleccserszakadék, és azt hiszem Európában van.:)

 Na ez az amiről beszéltem, kezdetleges sátrak, kezdetleges tábor, és mégis. De ezt legalább tudom hol van. Ez a "na másszuk meg a Himalája második legmagasabb csúcsát" című expedícióról van, háttérben a híres K2, amit végülis nem sikerült megmászni, de a képek szerintem mindenért kárpótolnak (engem legalábbis:))

Ugyanabban az épületben volt még egy másik kiállítás, modern olasz festők műveiből, Modigliani volt az egyetlen, akiről egyáltalán hallottam, gondoltam ha már ott vagyok, végignézem, de inkább csak "végigfutottam" rajta, újfent megállapítva, hogy a festészet engem nem igazán köt le.

Aztán a buszmegálló felé tartva jött egy busz, ami épp a Picadilly felé tartott, gondoltam jó, akkor bemegyek a központba, úgysem nagyon élveztem ki London látnivalóit mostanában, és a nap is kisütött, szóval ideális városnézős idő volt. (ja persze, megint kihagytam a számításból, hogy ez Anglia, az ideális városnézős idő 5 percekig tartott, aztán azt hittem mindjárt megfagyok, aztán megint napocska, aztán megint vacogtam, stb...) Mindenesetre sétálgattam a Chinatownban, a Leicester Square-en, a Picadillynél, és kijutottam a Trafalgal Square-re, aholis épp egy fesztivál félébe botlottam, a Big Dance2008 nevű rendezvénysorozat végére azt hiszem, ahol épp világrekordot készültek dönteni, 2008 ember táncolt egyszerre a téren, összeöltözve, tuti kis ugrabugra zenére, pont elcsíptem az utolsó performanszt, vicces volt.:) Ennyi volt a mai nap, remélem holnap is jó idő lesz, legalább olyan, mint ma, de inkább jobb. Pusz-nyusz! :D

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://diainlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr21565384

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera 2008.07.13. 14:54:39

Ezek a képek teljesen a kedvenc Ansel Adams-em képeire emlékeztetnek, biztos mutattam neked anno :)

Azért nem semmi ám, Piccadilly, Leicester Square, stb... :))

A festmények annyira engem sem, kivéve Monet. Modigliani kiállítás Madridban is volt, szívesen bementem volna, de drága volt. Tetszettek a képei??

jeanny 2008.07.13. 15:22:10

Aham rémlik asszem, a Párizsosak? És Ansel Adamstől volt 1 idézet, h mennyire bírta ennek a pasinak a képeit.
Modiglianitól 1 kép volt, 1 portré, de abszolúte nem tetszett. Sztem neked is csak az Andy Garcia film miatt jön be, nem???? :P

Vera 2008.07.14. 16:47:25

Ja nem, a Párizsosak azok Atget képek, Adams bácsi a Yellowstone parkot fotózta fekete-fehérben. Nem csoda akkor, hogy épp ő jutott eszembe róla, ha nem ugrik be neked, akkor küldök tőle párat :)

Hát öööh, izé :D Valszeg Andy Garcia miatt, igen :D
süti beállítások módosítása