HTML

Londoni történetek

Elsősorban a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek írom ezt a blogot, de persze minden idetévedő látogatónak nagyon örülök. Remélem nem alakul át "hogyan is boldoguljunk Londonban"-tipusú bloggá, csak a saját, remélhetőleg tipikus diás élményeimet szeretném megosztani.

Friss topikok

  • Vinie: Kedves volt a chekc-in-es csaj...hát jah, ennyire vannak képben a világ más tájain a magyarokkal :... (2010.09.09. 12:38) Hurrá, nyaralunk!
  • delaney: Kedves Dia in London!! Már 2010 van és a blog áll egy 2009 novemberi utolsó bejegyzésnél. Ne lustu... (2010.01.16. 19:00) Albikeresés - 3. rész
  • Vinie: Dejóóóóó!! Saját lovad van és ez a Grand National tényleg nagyon nagy cucc odakinn! Szorítunk Euro... (2009.04.04. 11:22) The Grand National
  • bp @ LONDON: Köszönöm, sikerült is belokalizálni a helyet, egészen pontosan a 243 Golders Green Rd szám alatt! ... (2009.03.15. 16:50) Magyar konyha
  • Vali.: Jót derültem rajta, de gondolom nem volt ennyire vicces, amikor keresgélted az alapanyagokat :) Én... (2009.01.03. 17:51) Karácsonyi menü a'la Dia

Linkblog

2008.05.23. 17:27 jeanny

Vanity Fair

 

Ez a bejegyzes lehet, hogy unalmas lesz nehanyotoknak, de akkor is ide szeretnem leirni, mert ez is hozzatartozik a londoni eletemnek. Szoval tegnap verge elkezdtem kulturalis eletet elni!

Mar regebben lattam, hogy a Vanity Fair kepeibol tartanak kiallitast a National Portrait Galleryben, es mar akkor elhataroztam, hogy na erre elmegyek, mert pont ilyen dolgok miatt akartam (tobbek kozott) Londonban elni. Aztan kiment a fejembol, mert mindig volt vmi dolgom mostanaban, viszont a napokban lattam, h cask majus 26-ig tart a kiallitas, uh ugy dontottem, h bezsufolom a tegnap estembe, mert direkt figyelmeztettek a honlapon, h csut-tol tomeg varhato, es menjunk idoben. En mondjuk egy Monet-kiallitas-meretu tomeggel szamoltam, ha mar egyszer Londonban vagyunk, de szerencsere messze nem ez volt a helyzet, cask kb 20an alltak elottem, viszont negyed 7kor vettem meg a jegyemet, de mar cask 8kor tudtam bejutni. Addigis szetneztem kicsit a galeriaban, es lattam par jo kepet, pl tudtatok, h Bryan Adams is fotozik? Volt egy 21 kepbol allo valogatast, a 21. szazad muzsai cimmel (vagy vmi hasonlo), 21 hires/okos stb norol keszitett portret, volt ami tetszett, de alapjaban veve nem sok fantaziat lattam benne. J

Viszont a Vanity Fair kepek, wowwwww! Az ujsagot elvileg 1913-ban alapitottak, ha jol emlekszem, es 36-ig adtak ki, aztan 83-ban ujrainditottak, es ez ido alatt rengeteg hires fotomuvesz dolgozott nekik. Mint peldaul az egyik kedvencem, Edward Steichen, van egy nagyon hires fotoja Greta Garbo-rol, amin a no a kameraba nez, hatrafogja a hajat, es nagyon komolynak, frusztraltnak, es elgyotortnek latszik, ezt szerintem mindenki latta mar valahol, na pl ez is a Vanity Fairben jelent meg. Es ezek a kepek az eredetiek(!!!) voltak, a 20-as, 30-as evekbeliek mar megsargultak, nemelyiken 1-2 gyurodest is lehetett latni, szoval teljesen felemelo erzes volt latni, h ez AZ a kep…Andre Kertesz is dolgozott nekik, o egy Japan muvesz-pasirol keszitett portret valamikor a 20-as evekben, valahol Parizsban…Fura volt latni egy portret tole, mert nekem o ugy maradt meg, mint a pasi, aki a villakat meg a szekeket fotozta…. J De tetszett ez is. Egyebkent meg hihetetlen erzes lehetett akkoriban Parizsban elni, a muveszilag legjavat meg lehetett talalni, biztos izgi volt… Az uj kepek mar sokkal tobbmindenkinek ismerosek lehetnek, azt hiszem Anne Leibovitz-nak hivjak a foszerkeszto csajt, aki ranyomja a kezjegyet erre az idoszakra, es szerintem tok izgalmas kepei vannak, altalaban felborzolja a kedelyeket a kepekbe vitt szexualittassal. (prud amerikaiakJ) Nem tudom emlekeztek e arra a Demi Moore kepre, amin 7 honapos terhesen, es meztelenul pozolt. Emellett volt meg soksok tuti dolog, cask izelitoul, Radiohead, egy koncert utan Milanoban, (ezt kifejezetten a Nikinek irtamJ), Matt Damon, meg ismeretlenul, azt irtak a kep melle, hogy meg nem tudjatok ki is o, de hamarosan fogjatok tudni. Es a kep is tuti, kifejezo. Van 1 Lance Amstrongrol, viz alatt egy biciklin, (meztelenul persze), es ez annyira jol mutatja, amint harcol az “elemekkel”, stb,stb. Meg a regebbiek kozott volt egy foto Frida Kahlo-rol es Diego Riveira-rol, nem tudom mennyire emlekeztek a filmre, amiben Alfredo Molina (remelem jol irtam) jatszotta Diego Riveira-t, na hat az eredeti pasi sokkal, de sokkal nagyobb, es csunyabb volt. :S JJ Az egyik kedvencem (bar sok volt) a fekete-feher Robert De Niro portre volt, amin egyedul ul egy szeken, es valahogy annyira maganyosnak, megis hihhetlenul eroteljesnek es persze szexinek tunik… Szoval az egesz nagyon jo volt, es orulok, h elmentem, bar a vegere mar nagyon elfaradtam, es kevesbe tudtam elvezni, meg persze tomeg is volt. Ennyit mara, ma ceges buli lesz este, mindenki nagy berugasra keszul… En annyira nem szeretnek.

Sok pusz mindenkinek, es hianyoztok nagyon!

3 komment · 2 trackback


A bejegyzés trackback címe:

https://diainlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr95484321

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: frontier internet 2013.05.24. 12:32:07

Insanity Workout - llegpidoslink on blog.hu

Trackback: frontier internet 2013.05.24. 10:16:16

Acai Berry Benefits Blogs - isstolsude on blog.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera 2008.05.24. 11:13:46

Oh jaj, fájdítod itt a szivemet! Pont előttem ecsetelni a Steichen-es Garbo képet :'( :D Meg Andre Kerteszt! Fél kezem odaadnám, ha ezeket a képeket élőben láthatnám, szóval meghiszem azt, hogy jó volt a kiállítás!!

Dolli 2008.05.25. 18:53:51

Az első mondatot magamra vettem... De hát ismersz! De az a lényeg, hogy te érezd magad jól, és ennyi. Engem nem tudtál volna elrángatni oda... Ha nem lenne köztünk családi kötelék, nem is találkoznánk soha az életben... De szeretünk, és te is hiányzol!

jeanny 2008.05.26. 20:47:56

Hát igen, ezt a bejegyzést elsősorban a Verának írtam, meg a Nicinek a Radiohead miatt, meg magamnak, hogy emlékezzek rá.:)
süti beállítások módosítása