HTML

Londoni történetek

Elsősorban a családomnak, barátaimnak, ismerőseimnek írom ezt a blogot, de persze minden idetévedő látogatónak nagyon örülök. Remélem nem alakul át "hogyan is boldoguljunk Londonban"-tipusú bloggá, csak a saját, remélhetőleg tipikus diás élményeimet szeretném megosztani.

Friss topikok

  • Vinie: Kedves volt a chekc-in-es csaj...hát jah, ennyire vannak képben a világ más tájain a magyarokkal :... (2010.09.09. 12:38) Hurrá, nyaralunk!
  • delaney: Kedves Dia in London!! Már 2010 van és a blog áll egy 2009 novemberi utolsó bejegyzésnél. Ne lustu... (2010.01.16. 19:00) Albikeresés - 3. rész
  • Vinie: Dejóóóóó!! Saját lovad van és ez a Grand National tényleg nagyon nagy cucc odakinn! Szorítunk Euro... (2009.04.04. 11:22) The Grand National
  • bp @ LONDON: Köszönöm, sikerült is belokalizálni a helyet, egészen pontosan a 243 Golders Green Rd szám alatt! ... (2009.03.15. 16:50) Magyar konyha
  • Vali.: Jót derültem rajta, de gondolom nem volt ennyire vicces, amikor keresgélted az alapanyagokat :) Én... (2009.01.03. 17:51) Karácsonyi menü a'la Dia

Linkblog

2008.06.18. 19:25 jeanny

Az új albi

Ma gyakorlatiag ki sem mozdultam a lakásból, egyrészt semmi dolgom nem volt, másrészt cv-ket küldözgettem, harmadrészt az idő sem igazán az a "jajj, sétáljunk egyet a napsütésben" tipusú volt.

Viszont már régóta adós vagyok az új albi, és a környék bemutatásával, uh most ez következik.

A Caledonian Roadon lakom, vagyis 20 méterre az úttól, egy Texaco benzinkút, és egy uszoda tőszomszédságában. A Caledonian Road mondhatni tipikus londoni főutca, tele  lengyel és/vagy arab "vegyesboltokkal", és a szokásos kebabétterem-kínaikíjálda választék is megtalálható. 1 fokkal érdekesebb, h életemben először itt láttam etióp éttermet (!!), ami számomra eléggé oximoronnak hat, már az etióp viccekből kiindulva, viszont a lakótársaim már voltak ott, és bár az ételekről nem sokat meséltek, az italokról annál inkább...Az út legszebb része az ide 2 buszmegállóra található csatorna, ezt inkább megmutatom, mint elmesélem.

Egyik oldal:

Másik oldal:

A rész, ahol a mi lakásunk található, kissé eldugott, ami egyáltalán nem baj. Az "udvar", mint már írtam, egy apartmanházéra hasonlít szerintem, íme:

Ez a kép a konyhaablakból készült egyébként, egy naposabb napon. És ezzel a lendülettel elérkeztünk a lakás legfontosabb helyiségéhez, a konyhához, ami szerintem elég jó. Minden van, ami kell, még toaster is, tehát ebből kifolyólag képzelhetitek, hogy mióta itt lakom, csak toastokat eszem, tökmindegy, h mit rakok rá, vagy mihez enném a kenyeret. Egy csöppet ront az összképen az egyik lakótársunk, aki a konyhát a saját tulajdonának képzeli, és megkritizálja, ha vki a pulton hagy vmit, neadjisten nem pakolta el a 2 perce a csöpögtetőn hagyott dolgokat, a le nem takarított tűzhelyről pedig ne is beszéljünk, szentségtörés!! Mindezekhez hozzájárul az, hogy ugyanő (és aki akar) képes a konyhában cigizni, lógó cigivel a szájában mászkálni, miközben más szeretne normálisan megreggelizni!!! Azért a dolog annyira nem tragikus, miután az ember kiismeri a lakótársai életének menetét, könnyű elkerülni a nemkivánatos személyeket. Ennyi bevezetés után íme a konyha:

A szobám a múltkorihoz képest hatalmas, a szobatársam a múltkorihoz képest egy tündér. De mindenféle összehasonlítást mellőzve is jófej, aranyos, kedves lány.

Én az ablaknál lévő ágyban alszom, 1etlen baj van csak vele, hogy itt kb 10kor kezd el sötétedni, és 5kor világosodni, tehát 6kor már a nap is a szemembe süt, ha 1 kicsi rés is van a függönyömön, ezt hívják keleti fekvésű szobának, ugye? :) Szóval tervezzük a szoba átrendezését, de úgy gondoljuk, h ehhez erős férfikézre is szükség lenne, sztem egy külön posztot megér majd a sztori. Az óriásmajom eredetét nem tudom, ne is kérdezzétek. :):)

Ez utóbbi kép az ágyamon állva készült, a barna szekrényt pont tegnap guberáltuk, így mostmár úgy tűnik, hogy minden cuccunk normálisan elfér.

A fürdőszoba is négyzetméterekkel nagyobb és klasszisokkal szebb (ha szabad így fogalmaznom), mint a múltkori, és ebben kád is van, hely a tusfürdőnek, fogkefének, miegymásnak. Viszont valahogy megintcsak nincs kedvem beszúrni egy képet. A szokásos szőnyeg-lépcső kombináció is megvan, erről most nem csináltam képet.

Ennyi volt a mese mára, zárul misi mókatára, szép álmokat, egyeseknek napfényes reggelt, szép napot, ja és jó szurkolást!!!! :)

Pusszantás!

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://diainlondon.blog.hu/api/trackback/id/tr37527768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vinie 2008.06.19. 18:16:46

Nekem nagyon tetszik a környék, nagyon szeretem az ilyen kis csatornákat!!
Clapham felé jártál már? :D
süti beállítások módosítása